5 natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een BATC natuurgeneeskundig therapeut een cliënt op een holistische manier benadert.

Hieronder een beschrijving van hoe ik invulling geef aan de natuurgerichte principes.

Energie

Alles is energie. Er zijn echter verschillende kwaliteiten energie. Energie van een positieve kwaliteit is goed voor ons. We zullen ons gezond en tevreden voelen. Door negatieve energie zullen we ons ongezond en ontevreden voelen. Door er voor te zorgen dat de positieve energie overheerst, zullen we ons goed gaan voelen. Dit kunnen we bereiken door negatieve stress te verminderen, fysiek en emotioneel en een goede doorstroming te stimuleren.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Massage, Dorn methode, Stress release, Kinesiologie, Coaching & Counseling en NAET.

Alles heeft een magnetisch veld. Al die verschillende energieën kunnen elkaar aantrekken of afstoten. De afstoting van velden en ons lichaam kan zich uiten in een allergie (intolerantie). NAET allergiebehandeling zorgt ervoor dat energieën weer compatibel zijn, zodat de allergie verdwijnt.

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel zorgt voor communicatie tussen hersenen en de rest van ons lichaam. Wanneer dit goed functioneert worden de signalen correct doorgegeven. Het wordt dan mogelijk het lichaam op de voor ons beste wijze te laten reageren. Ook kunnen wij signalen van ons lijf beter ervaren en daardoor fysieke spanning, een onbalans in het lichaam en (negatieve) emoties sneller opmerken. Dit geeft ons de mogelijkheid om tijdig te reageren en te corrigeren.

De werkvormen die ik toepas om de prikkeloverdracht te verbeteren zijn Coaching & Counseling, Kinesiologie en Stress release die zorgen voor inzicht in het mentale probleem en helpen de cliënt weer op een positieve manier in beweging te komen. Massage, de Dorn methode en NAET zorgen voor het opheffen van een fysieke klacht en verbetering van je gezondheid.

Drainage

Regelmatig krijgen wij gifstoffen binnen. Dit kan in fysieke vorm zoals bepaald voedsel, rook of alcohol. Ook kan het zijn in geestelijke vorm zoals negatieve gedachtes en ervaringen. Deze verontreinigingen kunnen leiden tot fysieke en emotionele klachten. Het is belangrijk om deze verontreinigingen regelmatig af te voeren.

De werkvormen die ik toepas voor ongewenste geestelijke belasting zijn Counseling & Coaching, Kinesiologie en Stress release die erop gericht zijn om je weer met jezelf en je talenten te verbinden in plaats van je altijd aan te passen en te zijn wie je niet bent. Voor toxische fysieke belasting ten gevolge van spierpijn, wervelscheefstand en allergieën zet ik massage, de Dorn methode en NAET in. Door het opheffen van toxische belastingen kunnen we weer optimaal functioneren.

Voeding

Ons lichaam heeft bepaalde voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Behalve fysieke voeding heeft ook geestelijke voeding invloed op onze gezondheid. Zo kan belemmerende geestelijke voeding als een negatief zelfbeeld of te veel piekeren ervoor zorgen dat je niet goed kunt ontspannen. Door belemmerende overtuigingen te vervangen door positieve en te zorgen voor meer zelfvertrouwen kan dit worden gerealiseerd. Samen gaan we op zoek naar wat jou gelukkiger maakt in plaats van de focus te leggen op problemen.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Kinesiologie, Stress release en Coaching & Counseling.
Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Zo kunnen allergieën ook voor het nodige ongemak zorgen. De NAET allergie behandeling zorgt ervoor dat het lichaam het allergeen weer kan verdragen zodat de voeding weer ten goede kan komen aan het lichaam.

Geestelijk welzijn

Tijdens mijn behandelingen en gesprekken wordt ook veel aandacht besteed aan bewustwording. Door meer aandacht voor fysieke en emotionele signalen van het lichaam kan er correct op gereageerd worden en emotionele problemen en stress voorkomen. Persoonlijke adviezen en technieken naar aanleiding van alle informatie die naar voren komt zal je helpen omgaan met negatieve ervaringen en bijbehorende emoties.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Counseling & Coaching, Stress release en Kinesiologie.
Daarnaast zorgen fysieke behandelingen als Massage, Dorn methode en de NAET allergie behandeling er ook voor dat cliënten zich mentaal weer beter voelen.

Wil je meer weten over de beroepsvereniging waarbij ik ben aangesloten, ga dan naar www.batc.nl

Reacties zijn gesloten.