ADHD en allergieën

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft onderzoek naar gedaan naar de relatie tussen ADHD en voeding en uit de resultaten bleek er inderdaad een verband te zijn tussen de aandoening en inname van bepaalde voeding. Hoewel er al bekend is dat kunstmatige kleur- en smaakstoffen een negatieve invloed hebben op mensen met ADHD, bleek dat er veel meer (waaronder ook natuurlijke) producten zijn die een negatief effect kunnen hebben of zelfs ADHD kunnen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door het eten van kaas, melk, varkensvlees, chocolade of bepaalde fruitsoorten.

Voeding heeft invloed op gedrag bij kinderen en volwassenen met ADHD. Ook speelt voeding een rol bij mensen zonder diagnose. ADHD is onder de meeste mensen bekend als een aandoening waarbij mensen ontzettend druk zijn of dit plotseling kunnen worden, in combinatie met een bepaalde vorm van aandacht vragen.

Kinderen op een dieet zetten had voor een groot deel van de kinderen met ADHD een gunstig effect. Hun gedrag verbetert sterk, zo blijkt uit een onderzoek van onder meer het ADHD Research Centrum Eindhoven, Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het UMC St Radboud.

Dieet ook gunstig voor ODD

Naast ADHD had de helft van de onderzochte kinderen ODD, een aandoening die gekenmerkt wordt door opstandig en brutaal gedrag. Ook op dit gedrag had het dieet een zeer gunstig effect.

effect NAET bij ADHD

Hoe kan ik helpen:

Ik kan helpen door je allergieën te behandelen met de NAET methode. Je hoeft je hierbij niet aan een bepaald dieet te houden. NAET zorgt ervoor dat de voeding die klachten veroorzaakt wel goed  door je lichaam wordt opgenomen. Allergieën en de daaruit voortkomende klachten verdwijnen dus door de NAET methode.

Een cliëntje (11 jaar) van mij met concentratie problemen en allergieën had na de eerste NAET behandeling al een gunstig effect. Hij zit nu beter in zijn vel en volgens zijn moeder maakt hij thuis geen ruzie meer met zijn broertje en leest hij nu elke dag. Zelf vertelde hij dat hij nu op school geen stress meer heeft. Hij voelde zich ook enigszins depressief en voelt zich nu weer blij. De voedingsstoffen die we tot nu toe hebben behandeld zijn: ei, suiker, paracetamol, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en caseïne.
Update van moeder: “Martijn kreeg gisteren zijn rapport mee naar huis en heeft nog nooit zo’n mooi rapport gehad! Dus we kunnen wel zeggen dat zijn concentratie heel erg vooruit is gegaan!!!”

Reacties zijn gesloten.