ADHD en voeding

De relatie tussen ADHD en voeding bij volwassenen en kinderen.

De relatie tussen ADHD en voeding. De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft hier onderzoek naar gedaan en uit de resultaten bleek er inderdaad een verband te zijn tussen de aandoening en inname van bepaalde voeding. Hoewel er al bekend is dat kunstmatige kleur- en smaakstoffen een negatieve invloed hebben op mensen met ADHD, bleek dat er veel meer (waaronder ook natuurlijke) producten zijn die een negatief effect kunnen hebben of zelfs ADHD kunnen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door het eten van kaas, melk, varkensvlees, chocolade of bepaalde fruitsoorten.

Voeding heeft invloed op gedrag bij kinderen en volwassenen met ADHD. Ook speelt voeding een rol bij mensen zonder diagnose. ADHD is onder de meeste mensen bekend als een aandoening waarbij mensen ontzettend druk zijn of dit plotseling kunnen worden, in combinatie met een bepaalde vorm van aandacht vragen.

Kinderen op een dieet zetten had voor een groot deel van de kinderen met ADHD een gunstig effect. Hun gedrag verbetert sterk, zo blijkt uit een onderzoek van onder meer het ADHD Research Centrum Eindhoven, Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het UMC St Radboud.

Hoe kan ik helpen:

Door allergieën te behandelen met de NAET methode. Allergieën en de daaruit voortkomende klachten verdwijnen hierdoor.

Een cliëntje (11 jaar) van mij met concentratie problemen en allergieën had na de eerste NAET behandeling al een gunstig effect. Volgens zijn moeder maakt hij thuis geen ruzie meer met zijn broertje en leest hij nu elke dag. Zelf vertelde hij dat hij nu op school veel minder stress heeft. Hij voelde zich ook enigszins depressief en voelt zich nu weer blij. De voedingsstoffen die we tot nu toe hebben behandeld zijn: ei, suiker, paracetamol, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en caseïne.
Update moeder: “Martijn heeft gisteren zijn rapport mee naar huis gehad en hij heeft nog nooit zo’n mooi rapport gehad! Dus we kunnen wel zeggen dat zijn concentratie heel erg vooruit is gegaan. Heel blij mee!!!”

Reacties zijn gesloten.