Emoties verwerken

We zijn gewend om emoties in te slikken en ze daardoor op te laten stapelen. Deze genegeerde emoties kunnen op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Totdat we een manier vinden om ze op te ruimen. Die manier bied ik je nu met de volgende oefening, hoe fijn is dat!

Elke avond voordat je naar bed gaat, is het beste moment om onze dagelijkse emoties op te ruimen. Hoe klein het ook is, ruim het dezelfde dag nog op.  Dit voorkomt opeenstapeling van emoties en daaruit ontstaande gezondheidsklachten.

PROCEDURE: Vingertoppen rechterhand: Plaats deze op punt A (Conceptievat-12, 5 vingerbreedtes boven de navel op de middenlijn).
Vingertoppen linkerhand: Plaats deze op punt B (Maagmeridiaan-16, boven de linker tepel).
Tik met de vingertoppen van je rechterhand op punt A, terwijl je met de vingertoppen van je linkerhand punt B ingedrukt houdt. Doe dit een minuut terwijl je ondertussen opnieuw negatieve bevindingen/ trauma herbeleefd. Tik vervolgens een minuut punt B, terwijl je punt A ingedrukt houdt en ga door met herbeleven.
Maak daarna met je vingertoppen kleine cirkeltjes met de klok mee op punt 1 en daarna punt 2 (Hartmeridiaan-7) en maak plaats voor positieve gedachten!

trauma verwerken

Reacties zijn gesloten.