Ervaringen cliënten

Je handen volgden de weg die ze moesten gaan.
Ik wil je heel erg bedanken voor je behandeling. Ik heb eindelijk pijnloos kunnen slapen! Wat een vooruitgang!
Je handen volgden de weg die ze moesten gaan en kwamen op de plekken waar spanning/pijn zat. Ik voelde mij met liefdevolle aandacht behandeld waardoor ik me ook kon openstellen voor je wijze woorden. Na maanden van pijn is er nu een last van mijn rug gevallen. Een verademing! Dank je wel!
Ik ga je van harte aanbevelen in mijn omgeving!

Diepe laagjes bewogen
De counseling/  kinesiologie behandeling was heel krachtig en fijn en voelt erg goed ? Op een rustige, open en intuïtieve manier is Joan ingegaan op mijn klachten. Het voelt alsof er diepe laagjes zijn bewogen wat zeker blijvend positief effect heeft voor mijn welzijn. Ik voel mij weer verbonden met mijn oerkracht. Dank je wel!

Enorme boost
Samen met Joan heb we met behulp van kinesiologie uitgezocht waar het onderliggende probleem zat. Ook kon ik duidelijk voelen dat er iets gebeurde in mijn lichaam toen het in balans werd gebracht..
De affirmatie die ik van Joan kreeg heb ik afgelopen week vaak voor mezelf herhaald. De oefening om in balans te blijven heb ik gedaan wanneer ik er aan dacht. Dit tezamen heeft me enorme boost gegeven. Ik ben in tijden niet zo creatief geweest als in de afgelopen week.
Ook wilde ik graag kijken hoe mijn lichaam reageert op de supplementen en vitamine pillen die ik neem.  Dit hebben we bij een volgend consult getest.
Wonderbaarlijk hoe je eigen lichaam kan aangeven wat het nodig heeft en wat niet. Dit heeft Joan door middel van kinesiologie bekeken.
Ook houd mijn lichaam niet van melkproducten. Gek genoeg vermoedde ik dat al, maar ook dit heeft Joan met de NAET therapie weten  op te sporen en hersteld.
Waarvoor veel dank!!!
Joan is zeer vriendelijk, invoelend en totaal niet zweverig en is er echt om je te helpen. Ze zal je niet onnodig terug laten komen als het niet hoef.
Ik ben heel blij dat ik bij haar ben geweest!

Diepgaande inzichten in mezelf
“Ik heb een aantal sessies gehad bij Joan, waar ik veel diepgaande inzichten in mijzelf kreeg. De hoeveelheid aanwijzingen, affirmaties en signalen die ze mij in die paar sessies meegaf is echt bijzonder groot en waardevol. Soms zie je zelf door de bomen het bos niet meer. Joan heeft me heel goed geholpen om de kluwen van bepaalde onderwerpen te ontrafelen, waardoor ik veel duidelijker zicht heb op mijn uitdagingen. Zowel lichamelijk als emotioneel ben ik erop vooruit gegaan. Ik zou haar voor iedereen die aan zichzelf wil werken warm aanbevelen!”

Kinesiologie/ counseling
“Allereerst wil ik je bedanken voor wat je allemaal voor me gedaan hebt. Door jou heb ik de rust in mezelf en mezelf teruggevonden. Soms ben ik het even kwijt, maar dan ga ik met de handvaten die jij me gegeven hebt aan de slag en dan komt de rust langzaam weer terug. Je hebt me de kracht gegeven om onder ogen te zien wat mijn struikelblokken zijn en hoe ik daarmee om kan gaan. Mede door jou heb ik uiteindelijk voor mezelf kunnen kiezen. Dit is gewoon echt de eerste keer in mijn leven dat ik zo duidelijk voor mezelf heb gekozen en dat voelt heel goed. Als ik een sessie bij jou had, kreeg ik weer hoop en kwam ik tot rust. Kortom; je bent een heel waardevol persoon die super veel voor mij betekend heeft.

Wervels weer stabiel met de Dorn methode
Ik heb al mijn hele leven wervels die steeds van hun plaats schieten.
Na slechts twee sessies bij Joan is het nu stabiel en is ook mijn orthomanueel arts onder de indruk!
Joan is professioneel en intuïtief en haar persoonlijke en liefdevolle aandacht zijn hartverwarmend – balsem voor ziel en lichaam!

Angstklacht
“Na de kinesiologie behandeling: ‘Ik voel dat mijn oude Pavlov-reactie niet meer werkt. Alsof er een energetisch gat is gedicht en ik weer een keuze heb. Heel bijzonder.”  Heel fijn vond ik het bij je; de aandacht waarmee je de dingen doet en de zachte, maar ook heldere benadering.”

Hooikoorts
“Mijn dochter van 15 jaar oud, had heel erg last van hooikoorts. Na 7 behandelingen met NAET en soms afgewisseld met kinesiologie en EFT technieken heeft ze geen hooikoorts meer gehad. Dankzij de prettige behandeling van Joan Berendsen heeft ze geen last meer van opgezwollen en jeukende ogen. Het prettige is dat Joan ook meerdere therapieën kan toepassen.”

Benauwdheidsklachten verholpen met NAET
“Ik ben bij Joan terecht gekomen vanwege benauwdheidsklachten vooral voor stof. Ook na het drinken van een glas wijn werd ik benauwd. Uit de testen bleek ook een allergie voor melk. Na 4 behandelingen met NAET , ben ik niet meer benauwd geweest. Ik ben heel tevreden over haar behandelingen en zou het iedereen aanraden!”

Bang op de wc
“Hoi Joan, nou hij ging thuis naar de wc: hé zei ie, ik ben niet meer bang op de wc! Ik was verbaasd, want ik wist niet eens dat ie daar overdag last van had.”

Rugpijn door beenlengteverschil
Na 1 behandeling voelde ik direct verschil en had geen rugpijn meer. De klachten in mijn rug werden veroorzaakt door scheefstand t.g.v. beenlengteverschil. Door de Dorn methode is dit beenlengteverschil gecorrigeerd en  zijn mijn rugklachten verdwenen.

De duizel is weg!
Ik ben buitengewoon blij; de duizel is weg!
De kinesiologie sessie werkt energetisch flink door. Gisteren was ik helemaal loom en ontspannen en rolde vroeg in bed. Vandaag voel ik me rustiger dan voorheen. Mijn nek voelt losser en je hebt me waardevolle inzichten gegeven. Ik ben dus echt blij dat ik bij je ben. Heel hartelijk dank voor de behandeling!”

Benauwdheidsklachten
“Ik had last van benauwdheid (tijdens mijn zwangerschap) en tastte in het duister wat de oorzaak betreft. Ik maakte me vreselijk zorgen over het kindje door mijn fysieke gesteldheid. Door kinesiologie kwamen we erachter dat de oorzaak (onder andere) lag in een laag zelfbeeld. Ik kreeg inzicht in hoe dat (onbewuste) gevoel zich uitte in mijn gedrag en kreeg tips hoe dit om te buigen. Na de behandeling is er verlichting opgetreden in de benauwdheidsklachten en ben ik helemaal gaan genieten van mijn zwangerschap.”

Dorn behandeling
Na de Dorn behandeling voelde ik direct verschil, wat een opluchting.

Mijn leven wat eenvoudiger
“Het is alweer ruim een half jaar geleden dat we elkaar zagen, sorry dat ik niets meer van me liet horen. Door drukte kwam het er allemaal niet meer van; ik besloot op een gegeven moment mijn energie heel gericht in te zetten, maar daardoor had ik niet meer voor alles aandacht. Hoop dat het goed met je gaat! Met mij gaat het heel goed, ik zit lekker in mijn vel en kies tegenwoordig vooral voor datgene wat me blij maakt. Vergt af en toe nog wat oefening of een gesprekje met mezelf 😉 Wilde je nog een keer bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt. Je hebt mijn leven wat eenvoudiger gemaakt, maar me ook geleerd hoe ik mezelf beter kan ‘horen’.”

Sinds lange tijd weer heerlijk geslapen
Ik ben afgelopen zondag bij jou op de beurs geweest. Daar heb jij mij een korte kinesiologie behandeling gegeven. Ik was toen al zeer verbaasd over wat er gebeurde met mijn lijf. Ik heb de oefening nog een aantal keren toegepast. Die nacht heb ik sinds lange tijd heerlijk geslapen. Zonder te liggen piekeren, heel bijzonder. Ik weet zeker dat dit met de behandeling te maken heeft en wilde je dat even laten weten. Dank voor dit.

Allergische aanvallen
“Jarenlang heb ik een aantal keren per jaar last gehad van allergische aanvallen die zicht uiten in een jeukend en opgezwollen lichaam, met pijnlijke gewrichten, op een dusdanige wijze dat werken gedurende een paar dagen onmogelijk was. Op reguliere wijze is het nooit gelukt om achter de oorzaak te komen. Zyrtec had ik standaard bij me. Via een collega ben ik doorverwezen naar Joan Berendsen, die mij heeft geholpen met NAET in combinatie met kinesiologie. Ik ben naar haar toe gegaan met de instelling van werkt het niet, dan zien we dan wel weer verder. We hebben 15 sessies gedaan. Pesticiden in combinatie met kunstmest bleken de oorzaak te zijn. Ik heb sinds die tijd geen enkele aanval meer gehad. Zelfs de hooikoorts (waarvoor ik niet bij Joan kwam) heeft zich niet meer geopenbaard.”

Nare hoest
“Sinds enige jaren had ik last van een zeer nare hoest. Dit begon meestal in de periode september/oktober en hield aan tot ongeveer februari/maart. Het hoesten ging de hele dag door. De hoest was niet alleen  vervelend en vermoeiend voor mezelf echter ook voor mijn directe omgeving. Uiteindelijk heb ik de stap genomen mijn hoestproblemen te bespreken met mijn huisarts. Deze wist hier echter geen raad mee. De hoestperiode was bijna afgelopen en toen heb ik er verder geen aandacht meer aan geschonken. Echter toen het hoesten weer begon ben ik weer naar de huisarts gegaan. Wederom wist de huisarts geen raad met mijn hoestproblemen en ging met collega’s in de praktijk overleggen. Bij mijn volgende bezoek aan de huisarts werd duidelijk dat ze mij echt niet konden helpen. Mijn huisarts vroeg of ik open stond voor alternatieve geneeswijze. Zij had goede contacten en ervaringen met Joan Berendsen. De alternatieve geneeswijze was voor mij geheel onbekend. Op advies van de huisarts heb ik een afspraak gemaakt met Joan Berendsen. Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door Joan. We hebben eerst uitvoerig mijn klachten besproken. Tijdens de behandeling  werd duidelijk dat schimmels en melk niet goed waren voor mijn systeem. Met NAET heeft Joan de schimmelmix bij mij behandeld. Na de behandeling moest ik proberen om 25 uur vochtige ruimtes te vermijden. In de eerste week na de behandeling werd al snel duidelijk dat ik van mijn hoestproblemen af was. En dat al na 1 behandeling. Ik ben heel blij dat Joan mij via haar behandelwijze heeft kunnen helpen en zou iedereen willen adviseren dat wanneer je met bepaalde klachten niet verder komt bij de huisarts ook denkt aan de alternatieve geneeswijze.”

Verlost van rugklachten
Heel bijzonder dat beenlengteverschil zo eenvoudig opgelost kan worden. Sinds jaren heb ik geen last meer van mijn rug. Ik kan alles weer doen. Echt een aanrader. Bedankt voor de goede zorg!

Hyperventilatieklachten
“Ik ben bij Joan Berendsen geweest in verband met hyperventilatie-klachten. Joan is natuurkundig kinesioloog. Daar mijn klachten begonnen op mijn 22e, inmiddels 24 jaar geleden, had ik niet meer het idee er ooit vanaf te komen. De eerste jaren met de klachten had ik diverse behandelingen gevolgd, waaronder bezoeken aan een psychologe een half jaar lang, mensendieck, een of andere therapeute die ademhalingstechnieken aan me leerde en de regelmatige bezoeken aan mijn huisarts omdat ik als gevolg van de foute ademhaling vaak allerlei andere klachten kreeg (middenrifpijnen, schouder- en nekklachten, hoofdpijnen). Ik had er inmiddels redelijk mee leren omgaan en maakte me er zo min mogelijk druk om dat ik vaak weken achtereen last had van hyperventilatie. Na één bezoek aan Joan was ik ongelooflijk maar waar totaal af van alle klachten. Ik kon dit niet geloven (was vast toeval…) en wachtte rustig een nieuwe periode van hyperventilatie af. Echter, na drie weken ben ik wederom bij Joan langsgegaan, vol ongeloof, maar tot op heden heb ik totaal geen klachten meer gekend! Ik merk wel dat op het moment dat er over hyperventilatie gesproken wordt, nee; wanneer ik het woord uitspreek, ik direct diep/foutief begin te ademen. Door dit effect te onderkennen stop ik gelijk dat beginnend proces! Ik kan niet zeggen hoe dankbaar ik Joan Berendsen ben voor het feit dat zij mij heeft geholpen van de klachten af te komen!!”

Rode uitslag en angsten verdwenen
“De eerste keer vond ik het nogal spannend om naar Joan te gaan. Ik was niet bekend met NAET. Maar Joan straalde een soort rust uit waar ik zelf ook kalm van werd, dus voelde ik me al snel op mijn gemak. Mijn directe reden om naar Joan te gaan was een rode uitslag op mijn gezicht. Deze was al snel weg, maar ik besloot om maar gelijk al mijn allergieën te behandelen – waarvan ik overigens niet wist dat ik ze had. Dit gebeurde allemaal op de NAET manier, waarbij je 25 uur of langer niet in aanraking mag komen met het desbetreffende product waar je allergisch/gevoelig voor bent. Verder heb ik nog allerlei andere methoden gebruikt om van angsten af te komen. Hierbij ging het om de angst ziek te worden van vaccinaties die ik moest halen voor een rondreis door Indonesië, maar ook om wat dieper liggende angsten zoals de angst die ik voelde na een nare spacecake-ervaring. De angsten zijn geheel verdwenen. Ook zijn we dieper ingegaan op mijn emoties en heeft Joan me oefeningen meegegeven die ik kan doen om me prettiger over mezelf te voelen. Ik kijk op een fijne manier terug op de uren die ik bij Joan gespendeerd heb en ben blij dat ik dit gedaan heb.”

Angst in het donker
“Sinds mijn kindertijd ben ik bang in het donker. Ik slaap altijd in een kamer waar het heel licht is, want ik krijg een paniekaanval als ik niet ergens een streepje licht kan ontdekken. Deze angst voor het donker is vooral lastig tijdens vakanties en het belemmert mij om ergens te slapen waar ik geen invloed heb op de hoeveelheid licht tijdens het slapen. Joan heeft mijn angst voor het donker in twee sessies op een heel eenvoudige wijze met succes behandeld. Ik ben haar heel dankbaar dat ik geen paniekaanvallen meer heb.”

Allergische reacties op voeding
“Al jaren heb ik last gehad van allergische reacties op bepaalde voeding. Mijn wang, lip, tong, voeten en zelfs keel zwollen wisselend op, soms zo heftig dat ik een bepaalde injectie nodig had om deze te stabiliseren. Uit onderzoeken bij laboratoria, dokters en bloedprikken kwam niks. Uiteindelijk ben ik via  www.allergie-weg.nl  terecht gekomen bij natuurgeneeskundige Joan Berendsen in Amsterdam. Zij heeft binnen 5 sessies al mijn allergie (het bleken er 4 te zijn!!!) weg weten te halen. Eigenlijk was na 1 sessie de belangrijkste al weg ik reageerde op MSG, Paracetamol, baking powder en vitamine D. Voor iedereen die twijfelt wil ik zeker aanmoedigen om deze stap te nemen, ik heb in eerste instantie nog een jaar gewacht om de eerste afspraak te maken. (echt zonde van je tijd) Ik ben nu allergie vrij en dank Joan voor de goede behandelingen en flexibiliteit!”

Ik voel me blijer en krachtiger
“Ik kwam in eerste instantie bij Joan voor mijn allergieën en nu ook voor andere dingen waar ik tegen aan loop in het leven met mijn hooggevoeligheid. Joan is een lieve fijne vrouw, waarbij je je al snel op je gemak voelt. Ze neemt je klachten serieus en samen onderzoek je waar precies de kern ligt van hetgeen waar je mee kampt. Dit wordt dan op eenvoudige maar doeltreffende manier aangepakt. Na een consult bij Joan voel ik me verlicht van mijn klachten en voel me een blijer en krachtiger mens. Een echte aanrader!”

Reacties zijn gesloten.