Massage

Tijdens een massage neem je tijd voor jezelf, om te herstellen en te luisteren naar wat jouw lichaam je kan vertellen. Bij mijn consulten werk ik niet volgens een plan of schema, maar “luister” ik steeds naar wat mij wordt ingegeven in het contact met jou. Ik maak gebruik van mijn intuïtie, een vorm van direct weten, zonder dat dit van te voren is bedacht of beredeneerd. Door “dit invoelen” zijn de technieken effectiever en iedere behandeling uniek. Afhankelijk van de wens of klacht worden verschillende therapeutische werkvormen ingezet om herstel te bevorderen.

Stress vermindering

Een massage behandeling zorgt ervoor dat spanning en pijn die in het lichaam is opgeslagen kan worden opgelost. Behalve een directe ontspanning van de spieren en het lichaam bevordert massage ook geestelijke ontspanning en vermindert overtollige stress. Het biedt ondersteuning bij het therapeutische proces, waardoor het herstellend vermogen optimale kansen krijgt. Aan spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn en spierpijn worden door massage verlicht of verholpen.

Ik wil je heel erg bedanken voor je behandeling. Ik heb eindelijk pijnloos kunnen slapen! Wat een vooruitgang! Je handen volgden de weg die ze moesten gaan en kwamen op de plekken waar spanning/pijn zat. Ik voelde mij met liefdevolle aandacht behandeld waardoor ik me ook kon openstellen voor je wijze woorden. Na maanden van pijn is er nu een last van mijn rug gevallen. Een verademing! Dank je wel!

Ook geschikt voor kinderen

Zeker bij kinderen kan een massage heilzaam werken. Vooral als er spanningen/stress zijn in het jonge leventje. Deze spanningen worden vaak vastgehouden in spieren en darmen, zelfs zo erg dat het kind er ’s nachts wakker van wordt. Een massage helpt het lichaam om spanningen los te laten en kan daardoor voor verlichting van pijn en klachten zorgen. Door de massage komt het kind goed in contact met zijn eigen lichaam en gevoelens – waardoor hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt. Zo merk je bijv. dat gevoelige kinderen steviger in hun schoenen gaan staan en makkelijker hun grenzen kunnen voelen (en daardoor ook aangeven) als ze regelmatig gemasseerd worden. Massage maakt kinderen daarnaast weerbaar en daardoor minder kwetsbaar.

Van spanning naar ontspanning. 

massage

Reacties zijn gesloten.