NAET punten

NAET Deze punten zijn onderdeel van de NAET allergie eliminatie behandeling. Nadat je bent behandeld voor een allergeen is het raadzaam om de punten elke twee uur of nog beter elk uur (gedurende 25 uur) te tikken met meerdere vingertoppen tegelijk op elk punt. Dit doe je ook als het vermijden van het allergeen problemen oplevert, zoals bijvoorbeeld pollen en huisstofmijt. Ook als je twijfelt of je iets wel of niet mag eten/drinken is het een goed idee om de punten te tikken voor en na het eten/drinken. Hoe doe je dat: tik elk punt gedurende 30 seconden en begin bij punt 1 op de rugzijde van de rechterhand. Vervolg daarna met punt 2 en ga met de wijzers van klok mee tot en met punt 10. Je eindigt met punt 1, die doe je dus twee keer. Zwangere vrouwen masseren alleen de punten 2,3,4,5,8 en 9 en eindigen met punt 2. Raadpleeg bij twijfel je behandelaar.
Je kunt de punten ook gebruiken voor andere klachten, probeer ze eens uit bij hoofdpijn, buikpijn of vermoeidheid enzovoort.
Verklaring van de punten: punt 1+6 = dikke darm meridiaan 4, punt 2+5= hartmeridiaan 7, punt 3+4= dikke darmmeridiaan 11, punt 7+10= miltmeridiaan 6 en punt 8+9= levermeridiaan 3. Heel veel succes ermee!

Reacties zijn gesloten.